LIA-praktik. 

Under många år har vi samarbetat med IHM Business School och deras 2-åriga YH-utbildning, Redovisningskonsultsprogrammet. Tidigare har jag suttit med i utbildningens ledningsgrupp, men förra året tog Tarkan Oktav hos oss över den facklan och är med och planerar utbildningen och formar den så att den passar våra behov när studenterna sen är klara med sin utbildning.

Utbildningen varvas också med LIA-praktik, lärande i arbete, och det tycker jag är kanske den viktigaste delen i utbildningen Jag kom ihåg själv hur det var när jag började i yrket, det som jag hade lärt mig på skolbänken gällande redovisning var ju så långt ifrån hur verkligheten var. Jag måste tillägga att den utbildningen som IHM har är fantastiskt bra, bra teori, bra lärare, och mycket bra med långa praktikperioder. 

Vi har haft praktikanter hos oss därifrån i många år, och flera av dem har såklart också även fått jobb hos oss efter sin utbildning. Bl.a. Tarkan och Patrik har båda gått på IHM, samt Jenny, som gick löneutbildning på Påhlmans.

Just nu har vi 3 studenter från IHM hos oss samtidigt, och de ska vara här i 10 veckor. Oftast är de som kommer till oss på praktik hungriga och vill lära sig, speciellt de som är här hos oss nu, Shan, Ronja och Louise, som alltså går sin första (av två) praktikperioder. Om de också kommer tillbaka på sin andra praktikperiod nästa höst hos oss, så är chansen väldigt stor att de även kommer att få jobb hos oss efter utbildningen.

av Seven Lamooi