Sommarlunk. 

Även om vår "högsäsong" är förbi (årsbokslutsperioden), så blir det ingen vila för oss redovisningsbyråer under sommaren. Momsen och arbetsgivardeklarationerna måste ju fortfarande deklareras varje månad, fakturorna och lönerna måste fortfarandes betalas åt våra kunder. Lägg därtill att många här på kontoret har semester under juli, så vi som är kvar på kontoret har egentligen mer att göra. 

Trots att det borde vara mer för oss (som är kvar på kontoret) att göra under sommaren, så har det ändå infunnit sig ett sommarlunk hos oss. En stor del beror på att mycket av vår tid handlar om att svara på frågor och den dagliga kontakten med kunderna, och våra kunder har ju också semester i juli oftast. Därför blir det inte så mycket sånt för oss och vi kan fokusera på att sköta deras bokföringen och rapportera deras siffror. Det kan vara rätt skönt för oss emellanåt att telefonen är tyst och e-post inkorgen inte är proppfull, det blir lite som en mental vila.Till råga på allt har Skatteverket bestämt att de ska vara extra snälla två gånger per år, i augusti och i januari, då man får en extra vecka på sig att lämna in moms- och arbetsgivardeklarationen.

Snart börjar allvaret igen, och i år känns det som att det blir en nystart för vårt företag, en nytändning. Vi har några som slutar hos oss, men också några nya som kommer in. Vi har även planer på att återigen förändra (förbättra) vårt arbetssätt och vi har startat ett nytt bolag med en ny verksamhet, som drar igång efter sommaren.Till dess är det skönt med lite sommarlunk. 

av Seven Lamooi